Olika typer av giveaways med företagslogo

För den som vill marknadsföra sitt företag är det perfekt att göra olika typer av giveaways där du ger bort reklamprodukter som har din logo tryckt på sig. De allra flesta uppskattar att få en gåva och om det dessutom är något användbart eller aktuellt kommer det vara extra uppskattat.

Giveaways med logo på reklamprodukter

Det finns många olika typer av reklamprodukter som är mycket populära, dessa är bland annat iskrapor, paraplyer och godis. Pennor går aldrig ur modet och det är något som alltid kommer att behövas. Därför är även reklampennor en av de mest populära produkterna. Om du tänker göra en giveaway påse är det en god idé att ha flera olika reklamprodukter tillgängliga, kanske lite godis, en penna, ett paraply och en mugg? Det är helt upp till dig hur du utformar innehåller i din giveaway påse. Faktum är dock att man inte behöver ge bort speciellt mycket för att göra ett gott intryck. Till exempel kan du skapa ett samarbete med en krog eller en restaurang. En vanlig kampanj vid ett sådant sammarbete är att “de första 50 som kommer får en t-shirt” eller en present. Det är ett utmärkt sätt för dig att göra reklam för ditt företag. Dessutom är det ofta roligt och inbjuder till en nära kundkontakt.

Desto mer användbart desto bättre

När du väljer vilken typ av reklamprodukt som du vill ge ut är det viktigt att du tänker på användningsområdet. Ju större chans produkten har att bli använd, desto mer spridning av din logo. Till exempel en penna tenderar att byta hand flera gånger under pennans livstid. Tänk själv på hur du använder pennor, det är lätt hänt att du frågar någon efter en penna och därefter placerar den i din ficka eller handväska. Eller att du lånar ut en penna och sen aldrig ser röken av den igen, pennor har nämligen en tendens att byta hand och ha flera ägare under en livstid.

Satsa på kvalitet

Det är viktigt att du ser till att satsa på kvalitet när du väljer en produkt som representerar ditt företag. Du vill nämligen inte att mottagaren ska ta emot en gåva från dig som lämnar en dålig smak i munnen. Så kan det lätt vara om kvaliten är dålig och snabbt går sönder, det kommer inte att ge den potentiella kunden en positiv bild av ditt företag och därför är det viktigt att du satsar på kvalitet.

Ha koll på modet

När du ger ut reklamprodukter är det en god idé om du har koll på modet och vad som är aktuellt i världen. De allra flesta konsumenter blir idag allt mer miljömedvetna och en reklamprodukt i sig är inte alltid något som är bra för miljön, det kan du kringgå på flera olika sätt. Bland annat genom att ge bort tote påsar eller så kallade shoppingpåsar. Dessa är återanvändningsbara påsar av tyg som exempelvis är perfekt om du ska handla mat. I och med att plastpåsar idag kostar en slant är detta dessutom något som har en stor chans att bli använt. För dig innebär det stor spridning av din logo. Ju mer mottagaren av din gåva bär eller använder produkten, desto fler kommer att se den och din logo.

En gåva till anställda

Du kan även ge bort produkter med logotryck till dina anställda. Det är bland annat vanligt med kläder som har logotryck. Dessa kan dina anställda använda sig av när de arbetar eller på fritiden. Många vill att de anställda har enhetliga kläder på sig när de befinner sig på arbetsplatsen, detta gör att det är lätt att identifiera vem som arbetar där. Det är dock även möjligt att till exempel ge bort fritidskläder, vinterjackor, handskar eller något annat som är passande. Kläder med logo skapar dessutom en tydlig team-känsla. Detta är en fördel för arbetsmiljön.

När det kommer till reklamprodukter som har din logo gäller det att tänka kreativt, som tur är kan du få hjälp med detta av professionella företag som specialiserar sig på detta. De kan hjälpa dig att välja ut rätt typer av produkter för ditt företag. Det ser till att din logo får den allra största möjliga spridningen och når ut till så många som möjligt.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.